Ardei umpluţi cu cârnaţi şi brânză

ardei umpluti cu carnati si branza jpeg

Venite de pe plaiurile mediteraneene, caperele sunt bobocii arbustului de caper, culeşi şi conservaţi în oţet sau în apă cu sare şi plante aromatice. Gustul lor acrişor şi dulce, aşa cum îl vei reîntâlni şi în această reţetă de ardei umpluţi cu cârnaţi şi brânză se regăseşte în multe dintre salatele, sosurile şi preparatele din bucătăria mediteraneană.

Ardei umpluţi cu cârnaţi brânză - Ingrediente

600 g ardei graşi roşu şi galben 100 g brânză telemea 100 g cârnaţi uscaţi 150 g brânză de vaci 100 g unt câteva fire de pătrunjel verde boia de ardei chimen 1 ceapă sare piper 1 lingură capere

felii subţiri de cârnaţi uscaţi

pătrunjel verde

Ardei umpluţi cu cârnaţi brânză - Cum se prepară

Se spală ardeii graşi, se taie jumătăţi (se lasă şi cozile), se scot seminţele şi se taie puţin partea de jos pentru a se putea aşeza pe platou. Cârnaţii tăiaţi cubuleţe se pun într-un castron, se adaugă untul, pătrunjelul verde tocat, brânza de vaci, brânza telemea rasă, ceapa tocată mărunt şi se omogenizează bine. Se condimentează cu sare, piper, boia de ardei şi chimen, după gust.

Caperele se clătesc cu apă rece, se scurg, se taie jumătăţi şi se încorporează în amestecul de brânză. Se umplu ardeii cu crema preparată, se decorează cu felii subţiri de cârnaţi, pătrunjel verde şi se introduc la frigider până în momentul servirii.