Brioşe de cacao cu îngheţată de vanilie FOTO

Ne-am gândit să dăm startul acestei săptămâni cu brioşe de cacao cu îngheţată de vanilie. Recunoaştem! Nu am preparat noi îngheţata, dar am căutat una bună pentru a însoţi aceste brioşe delicioase!
Brioşe de cacao cu îngheţată de vanilie - Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 100 g unt 150 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 2 pliculeţe zahăr vanilat 250 g făină 1 praf de copt 125 ml lapte 60 g cacao coaja rasă de la o portocală 4 albuşuri unt şi făină pentru tapetarea formelor
250 g îngheţată de vanilie
70 g ciocolată menaj topită
Brioşe de cacao cu îngheţată de vanilie - Mod de preparare
Baţi untul moale cu zahărul, gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Încorporezi albuşurile bătute spumă tare. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt, cacaua, coaja rasă de portocală şi laptele, amestecând uşor cu o spatulă sau cu o lingură de lemn.

Ungi cu unt şi tapetezi cu făină formele de brioşe, le umpli ¾ cu aluat şi le introduci în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute, la foc potrivit.

Scoţi brioşele din forme şi le laşi să se răcească bine. Pui câte o cupă de îngheţată pe fiecare brioşă în parte.

Topeşti ciocolata menaj într-un vas pe baie de aburi şi după ce s-a răcit un pic o pui într-un şpriţ. Ornezi cu aceasta brioşele cu îngheţată.

foto: profimedia