Brioşe pufoase cu fulgi de ciocolată

brioase cu fulgi de ciocolata jpeg

De ce să nu prepari brioşe chiar la tine acasă, pentru a-ţi face un obicei frumos, de a bea cafeaua sau ceaiul acasă? Nu este complicat, nu ia prea mult timp şi ies nişte delicateţuri ce merită încercate, fără doar şi poate.

Ce îţi trebuie pentru Brioşe pufoase cu fulgi de ciocolată:

- 150 de grame de zahăr

- 250 de grame de făină

- jumătate de plic de praf de copt

- 1/4 linguriţă de sare

- 110 grame de unt topit

- 200 ml de lapte

- 1 ou

- 1 esenţă de vanilie

- coaja de la o portocală

- 2 linguri de fulgi de ciocolată

Cum se prepară Brioşe pufoase cu fulgi de ciocolată:

Înainte de toate, se dă drumul la cuptor şi se lasă la încălzit. Apoi, făina se cerne, este unul din secretele pentru aluaturi pufoase. Într-un castron mai mare se amsetecă făina cernută, praful de copt, zahărul şi sarea. Acestea se amestecă bine cu o lingură de lemn.

Separat, se amestecă celelalte ingrediente, untul topit, laptele care trebuie să fie călduţ, coaja de portocală, esenţa de vanilie şi oul. Se amestecă bine cu un tel. Ar fi bine să nu se amestece cu mixerul, deoarece şansele ca brioşele să iasă pufoase scad.

Aşadar, făina cu ingredientele umede se amestecă folosind o spatulă sau lingură de lemn şi amestecând uşor. Apoi, se presară şi fulgii de ciocolată şi se încorporează la fel de încet.

Se pregătesc formele de brioşe, ungându-le cu foarte puţin ulei. Se pot folosi atât forme de aluminiu, cât şi tavă cu forme de brioşe. Oricum ar fi, în fiecare formă se pun cam 3 linguri de aluat. Oricum, este bine să se păstreze spaţiu de un deget la buza formei, brioşele mai cresc şi se poate să dea afară.

Brioşele se coc la cuptor, vreme de 15-20 de minute. Indicat este ca la cuptoarele cu ventilaţie, aceasta să fie oprită, pentru ca brioşele să iasă pufoase. Se verifică brioşele cu scobitoarea, apoi se scot din cuptor şi se lasă la răcit. Se servesc oricând calde sau reci, cu ceai sau cafea. Poftă bună!