Budincă-aperitiv (Budincă Yorkshire)

1 shutterstock 693684985 jpg jpeg

Yorkshire Pudding este o reţetă tradiţional britanică, iar primele menţionări ale acestui preparat au apărut în secolul al XVIII-lea. Una dintre regulile principale este să ai cuptorul bine încins. Micuţele budinci pot fi consumate simple sau cu sos, lângă friptură, umplute cu piure, cârnaţi sau ingrediente dulci.

Ingrediente

150 g făină albă

175 ml lapte integral

4 ouă

sare

ulei sau untură, pentru uns

Într-un bol, baţi ouăle, torni laptele, cerni făina, adaugi un praf de sare şi amesteci până la omogenizare. Într-o tavă de brioşe, torni în fiecare cavitate o lingură de ulei foarte încins (englezii foloseau, în mod tradiţional, untură topită), apoi umpli formele pe trei sferturi, având grijă la stropii fierbinţi.

Dai tava la cuptorul preîncălzit la 190 °C, reduci focul la 170 °C şi coci 20-25 de minute, până ce aluatul a crescut în volum şi căpătat o culoare aurie. Serveşti aperitivul cu diverse umpluturi: brânză, ciuperci, peşte afumat etc.

FOTO Shutterstock