Budincă de spanac cu brânză de vaci

budinca de spanac cu branza de vaci jpeg

Încet-încet, s-au umplut tarabele de verdele spanacului proaspăt şi aromată. Îl poţi prepara în fel şi chip, dar noi avem pentru voi o propunere nouă: budincă de spanac cu brânză de vaci. Combinaţia este perfectă şi poţi adăuga, dacă vrei, şi puţină brânză sărată.

Budincă de spanac cu brânză de vaci - Ingrediente (4 porţii)

500 g piure de spanac bine scurs de zeamă 3 felii de franzelă 150 ml lapte 200 g brânză de vaci 1 lingură telemea de oi răzuită 100 g caşcaval ras 1 lingură migdale 6 ouă 20 g unt 3 linguri pesmet

Pentru sosul alb

50 g unt

50 g făină

250 ml lapte dulce

sare

piper

Budincă de spanac cu brânză de vaci - Mod de preparare

Se căleşte făina în unt, amestecând continuu. Se stinge cu lapte şi se fierbe până se îngroaşă. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Separat, se înmoaie franzela în lapte, se stoarce uşor şi se amestecă cu piureul de spanac. Se adaugă brânza răzuită, gălbenuşurile, brânza de vaci, apoi sosul alb. La sfârşit, se înglobează delicat albuşurile bătute spumă tare.

Se ung cu unt şi se tapetează cu pesmet câteva forme mici termorezistente (sau una mare), în funcţie de numărul porţiilor, în care se toarnă compoziţia de budincă. Deasupra se presară caşcaval ras şi migdalele, apoi se introduc în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute. Nu se deschide cuptorul în primele 20 de minute. Budinca de spanac se serveşte fierbinte.