Budincă - negresă cu ciocolată

budinca negresa cu ciocolata jpeg

Cheia pentru a prepara acest desert ca la carte este să foloseşti procedeul bain-marie. Poate că nu îţi va fi uşor să rezişti tentaţiei de a modifica reţeta, dar nu e indicat să faci asta. În caz contrar, vei obţine doar o tavă plină cu negrese cu ciocolată. Reţeta de mai jos este o combinaţie între blatul de negresă şi o budincă, iar acestea au în comun un ingredient delicios: ciocolata.

Ingrediente (6 porţii)

85 g pudră de cacao 65 g făină 1/4 linguriţă sare 5 ouă mari 150 g zahăr granulat esenţă vanilie 230 g unt topit îngheţată pentru servire

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul. Ungi uşor o tavă de copt înaltă, cu unt sau spray pentru gătit. Într-un bol mic, amesteci pudra de cacao, făina şi sarea.

Într-un bol mare, cu un mixer electric manual baţi ouăle şi zahărul, la viteză medie, 5-7 minute, până când amestecul e foarte gros şi de culoare galben deschis. E indicat să respecţi timpul la acest pas din reţetă, deoarece este esenţial pentru textura desertului.

Adaugi esenţa de vanilie şi amestecul de făină şi cacao. Amesteci cu mixerul la viteză mică până când se combină şi nu rămân cocoloaşe sau zone uscate. Cu mixerul setat pe viteză mică, adaugi cu atenţie untul topit şi amesteci până se omogenizează.

Întinzi aluatul uniform în tava de copt pregătită şi îl pui într-o tavă mai mare. Pui ambele tăvi în cuptor şi torni cu atenţie apă foarte fierbinte în tava mai mare, până când apa ajunge la jumătate pe părţile laterale ale tăvii de copt în care ai pus aluatul de budincă-negresă.

Laşi la cuptor 60 de minute. Se va forma un strat ori o crustă pe deasupra compoziţiei, iar în centru, aluatul va arăta ca şi când nu s-ar fi copt deloc, de parcă ar fi puţin crud. Scoţi tava din cuptor şi, cu mare atenţie, scoţi tava cu budinca-negresă din baia de apă.

Laşi budinca-negresă 10-20 de minute să se răcească, înainte de a o mânca alături de o cupă sau două de îngheţată.

Sursa: melskitchencafe.com