Cea mai simplă reţetă de ciuperci cu usturoi la cuptor

Această mâncare delicioasă poate fi preparată în orice moment al zilei. Încearcă şi tu aceste ciuperci cu usturoi la cuptor şi serveşte-le la prânz sau la cină. Nu vei petrece prea mult timp în bucătărie, iar rezultatul va fi unul savuros.
Ciuperci cu usturoi la cuptor – Ingrediente
16 ciuperci potrivite, cu picioruşele tăiate la acelaşi nivel 3 linguri de ulei 60 g unt miale 3 căţei de usturoi, tocaţi foarte fin 2 linguri de ciumbru proaspăt, tocat 1-2 linguri de zeamă de lămâie sare, după gust piper negru măcinat, după gust 60 g pesmet
Ciuperci cu usturoi la cuptor – Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Rumeneşti uşor ciupercile, cu pălăriile în jos, în ulei încins, cam 20 de secunde. Aranjezi ciupercile într-o tavă nu foarte adâncă, cu picioruşele în sus.
Amesteci untul, usturoiul, cimbrul, zeama de lămâie şi condimentezi cu sare şi piper. Pui, cu o lingură, câte puţin din acest unt combinat cu usturoi, în fiecare ciupercă, apoi pui pesmetul peste ele, presând uşor.
Dacă vrei, le dai la frigider, ca să le prepari mai târziu. Sau găteşti imediat ciupercile şi dai tava la cuptorul încins, în prealabil, 10 minute. Serveşti o porţie de ciuperci cu usturoi la cuptor, fie calde, fie la temperatura camerei.
Sursa + foto: cocinandoconalena.blogspot.com
Cele mai bune ciuperci în crustă de pesmet FOTO
Cele mai bune ciuperci în crustă de pesmet FOTO
Pui cu ciuperci şi broccoli la tigaie
Pui cu ciuperci şi broccoli la tigaie