Cele mai apetisante gogoşi americane

gogosi americane jpeg

Gogoşile sunt un desert foarte popular la americani, aşa că reţeta pe care ţi-o prezentăm azi te va duce cu gândul la marele continent. Ispititoare şi colorate, gogoşile americane vor fi pe placul oricui.

Cele mai apetisante gogoşi americane – Ingrediente

1 kg făină 400 ml lapte 200 g unt 6 ouă 300 g zahăr 10 g drojdie coaja rasă de la 1 lămâie 1 praf de sare ulei, pentru prăjit bomboane, pentru decor

Cele mai apetisante gogoşi americane – Mod de preparare

Baţi ouăle cu un praf de sare şi cu zahărul, apoi dizolvi drojdia într-o cană de lapte. Torni drojdia peste făina cernută, încorporezi ouăle, zahărul, coaja de lămâie, untul topit şi începi să frămânţi, adăugând lapte cald puţin câte puţin. Dacă aluatul este prea tare, mai poţi turna lapte. Când se desprinde de pe pereţii vasului, îl laşi la crescut cel puţin 40 de minute.

Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi o foaie, nu foarte subţire. Decupezi gogoşile cu gura unei căni, iar cercul din mijloc îl faci cu un capac de la o sticlă din plastic. Le rumeneşti în uleiul încins, după care le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Decorezi gogoşile cu bomboane colorate.