Chifteluţe cu sos

Chifteluţele de pasăre cu sos alb, condimentat şi uşor picant, merg de minune cu un vin alb, de preferat demisec, obţinut din Gewurtztraminer. Acest soi are note condimentate, care se regăsesc atât în caracteristicile aromatice, cât şi gustative, ceea ce îl face să se armonizeze cu preparatul.
Ingrediente
500 g carne de pui, tocată 1 morcov 1 ceapă 1 cartof fiert 2 ouă 2 felii de pâine sare piper 4 căţei usturoi pisaţi pătrunjel şi mărar ulei
2 linguri maioneză
50 g iaurt
2-3 căţei usturoi
boia dulce
boia iute
pătrunjel
Mod de preparare
Razi morcovul, toci ceapa şi zdrobeşti cartoful. Amesteci toate ingredientele cu carnea, până se omogenizează, apoi încorporezi ouăle bătute sarea, piperul, usturoiul, miezul de pâine bine stors şi verdeaţa. Formezi chifteluţe cu mâna umedă şi le aşezi pe un platou. Încingi uleiul în tigaie şi le prăjeşti până se rumenesc, după care le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Freci iaurtul cu usturoiul pisat, adaugi maioneza şi boia iute şi dulce după gust şi, la final, pui pătrunjelul tocat. Dai sosul la frigider. Serveşti chifteluţele cu sos.