Chifteluţe de curcan marinate

chiftelute de curcan marinate jpeg

Te-am răsfăţat de nenumărate ori cu reţete de chifteluţe fel de fel. Azi, a venit rândul unei gustoase reţete de chifteluţe de curcan marinate, pe care te invităm să o prepari pentru cei dragi, ori de câte ori ţi se face poftă.

Chifteluţe de curcan marinate - Ai nevoie de

500 g carne curcan tocată 2 felii de pâine albă înmuiate în lapte 3 cartofi daţi prin răzătoare sare piper 2 cepe 2 ouă 5 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel ulei pentru prăjit făină

1 linguriţă boia iute

1 linguriţă boia dulce

1 ceapă tăiată julien

½ cană bulion

1 lingură făină

sare

piper

1 legătură de pătrunjel

1 linguriţă rasă zahăr

Chifteluţe de curcan marinate - Mod de preparare

Amesteci carnea cu ceapa tocată, cu cartofii bine storşi, cu ouăle şi cu verdeaţa tocată. Adaugi pâinea înmuiată şi stoarsă bine, usturoiul şi potriveşti de sare şi piper. Formezi chifteluţe, le dai prin făină şi le prăjeşti, până devin aurii, în baie de ulei. Le scoţi pe şerveţele absorbante. Pentru sos căleşti ceapa, iar când devine sticloasă pui boiaua dulce şi pe cea iute, adaugi bulionul amestecat cu făina, sarea, piperul şi o linguriţă rasă de zahăr. Laşi să dea câteva clocote şi adaugi chifteluţele. Laşi la fiert până se îngroaşă sosul, apoi opreşti focul şi presari pătrunjel tocat.