Chifteluţe de porc cu sos de ciuperci

2 chiftelute de porc jpg jpeg

Cum ai putea să refuzi o porţie de chifteluţe rumenite de porc, stropite cu cu sos cremos de ciuperci?

De ce ai nevoie pentru chifteluţe de porc cu sos de ciuperci

Pentru chifteluţe

1 kg carne tocată de porc

1 ceapă

2 ouă

150 g pesmet

50 g smântână

1 lingură sos de roşii picant

sare

piper

Pentru sos

250 g ciuperci

4 linguri unt

50 g făină

50 ml vin alb

100 ml smântână

200 ml supă de pui

sare

piper

Cum se prepară chifteluţe de porc cu sos de ciuperci

Amestecă toate ingredientele pentru chifteluţeşi prepară cu mâna udă chifteluţe, pe care le prăjeşti în ulei, pe toate părţile până devin aurii. Scoate chiftelele pe şervete de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Topeşte untul într-o tigaie, adaugă ciupercile tocate şi sotează pentru 5 minute, amestecând constant. Adaugă făina, supa de pui, smântâna, sare, piper şi vinul şi amestecă. Când sosul s-a legat dă tigaia deoparte.

Serveşti chiftelele cu sos alături de orez sau piure de cartofi.

Sursa foto http://www.jocooks.com

http://www.jocooks.com