Chifteluţe de porc cu sos de ciuperci

Cum ai putea să refuzi o porţie de chifteluţe rumenite de porc, stropite cu cu sos cremos de ciuperci?
De ce ai nevoie pentru chifteluţe de porc cu sos de ciuperci
Pentru chifteluţe
1 kg carne tocată de porc
1 ceapă
2 ouă
150 g pesmet
50 g smântână
1 lingură sos de roşii picant
sare
piper
Pentru sos
250 g ciuperci
4 linguri unt
50 g făină
50 ml vin alb
100 ml smântână
200 ml supă de pui
sare
piper
Cum se prepară chifteluţe de porc cu sos de ciuperci
Amestecă toate ingredientele pentru chifteluţeşi prepară cu mâna udă chifteluţe, pe care le prăjeşti în ulei, pe toate părţile până devin aurii. Scoate chiftelele pe şervete de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Topeşte untul într-o tigaie, adaugă ciupercile tocate şi sotează pentru 5 minute, amestecând constant. Adaugă făina, supa de pui, smântâna, sare, piper şi vinul şi amestecă. Când sosul s-a legat dă tigaia deoparte.
Serveşti chiftelele cu sos alături de orez sau piure de cartofi.
Sursa foto http://www.jocooks.com