Ciocănele de pui cu miere şi susan

Ciocanele de pui cu miere si susan jpeg

Aceste ciocănele de pui cu miere şi susan sunt dulci şi lipicioase, dar în acelaşi timp atât de delicioase! Pregătite într-o cratiţă sau la tigaie, cu miere, sos de soia, usturoi şi puţin ghimbir, până când carnea de pui este suficient de moale, iar sosul se îngroaşă aşa cum trebuie. În plus, este o reţetă sănătoasă, deoarece după ce vei îndepărta pielea de pe ciocănelele de pui, vei reduce cantitatea de grăsime din acest preparat. Reţeta pe care ţi-o recomandăm te va cuceri, aşa că poţi servi aceste ciocănele de pui cu orez brun sau cu conopidă.

Ciocănele de pui cu miere şi susan - Ingrediente

60 ml sos de soia cu un conţinut scăzut de sodiu 3 linguri vin 2 linguri miere 2 căţei de usturoi 1 linguriţă ghimbir proaspăt dat prin răzătoare 1 linguriţă sos picant, opţional 8 ciocănele de pui, fără piele 1 lingură seminţe de susan ceapă verde tocată, după gust

Ciocănele de pui cu miere şi susan - Mod de preparare

Combini sosul de soia, vinul (preferabil ar fi bine să foloseşti sake sau vin din orez), mierea, usturoiul, ghimbirul şi sosul picant într-o cratiţă potrivită şi să le fierbi la foc mediu-mic, amestecând continuu, aproximativ 2 minute.

Adaugi puiul şi îl înnăbuşeşti, acoperind cratiţa, 5 minute. Întorci ciocănelele de pui pe partea cealaltă, acoperi şi laşi să fiarbă 20 de minute la foc mediu-mic. Întorci din nou carnea, acoperi vasul şi fierbi alte 15 minute, până când puiul este foarte moale.

Dai capacul la o parte, iar dacă sosul nu este suficient de gros şi consistent, fierbi la foc mic totul, fără să acoperi cratiţa, aproape 2 minute, până se îngroaşă lichidul. Termini cu ceapă verde tocată şi seminţe de susan, după gust.

Sursa: www.skinnytaste.com