Ciocănele de pui cu usturoi la cuptor

2 shutterstock 1105378985 jpg jpeg

Vei adora simplitatea acestei reţete. 10 minute le dedici preparării: faci marinata şi o torni peste pui. Trebuie să aştepţi 24 de ore, timp în care puiul stă la frigider, într-o pungă, la marinat în sosul de lapte bătut. La final, trebuie doar să dai carnea la cuptor.

Pui cu usturoi la cuptor – Ingrediente

240 ml lapte bătut

1 lingură ulei de măsline

1 linguriţă boia dulce

5 căţei de usturoi, tocaţi

½ legătură pătrunjel verde, tocat

1 linguriţă sare

½ linguriţă piper negru măcinat

6 ciocănele de pui

pătrunjel verde, tocat, pentru ornat

Pui cu usturoi la cuptor – Mod de preparare

Combini într-un bol mic laptele bătut, uleiul, usturoiul şi pătrunjelul, sarea, boiaua dulce şi piperul şi amesteci bine, până la omogenizare. Aşezi ciocănelele de pui într-o pungă mare pentru congelator, resigilabilă, torni sosul marinat peste carne şi ungi bine ciocănelele. Scoţi aerul şi sigilezi punga, apoi o laşi la frigider 6 ore.

După ce s-au marinat ciocănelele, preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pui carnea într-o tavă sau vas termorezistent adânc şi torni tot sosul marinat. Dai la cuptor 35-45 de minute (în funcţie de cuptorul tău), până se rumenesc ciocănelele. Serveşti imediat o porţie, folosind sosul din tavă.

FOTO: SHUTTERSTOCK