Ciorbă acră de porc, cu hrean

ciorba de porc jpeg

Pentru zilele reci şi mohorâte, o ciorbă fierbinte de porc, cu hrean este cea mai potrivită. Adaugă şi puţin hrean pentru un plus de aromă şi puşină iuţeală şi vei obţine un rezultat deosebit. Pentru o păstrare mai îndelungată, rădăcina de hrean se ţine la frigider. Dacă se rade, se amestecă cu oţet pentru a-şi păstra culoarea şi iuţeala. Deoarece aroma hreanului este volatilă, este folosit numai la mâncărurile calde, adăugat în momentul servirii.

Ciorbă acră de porc, cu hrean - Ingrediente (6 porţii)

500 g carne de porc

2 morcovi

1 rădăcină pătrunjel

1 ţelină mică

1 ceapă mare

1 ardei gras

2 linguri ulei

3 roşii

2 cartofi

1 plic borş

sare

leuştean verde

1-2 linguriţe hrean răzuit

Ciorbă acră de porc, cu hrean - Mod de preparare

Se spală carnea, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 3 litri de apă cu sare; se spumează şi se fierbe circa 40 de minute la foc mic. Se curăţă zarzavaturile şi ceapa, se dau

pe răzătoarea mare sau se taie după dorinţă. Se călesc în ulei câteva minute şi se adaugă în supă.

Când carnea şi zarzavaturile sunt fierte, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi roşiile decojite date pe răzătoarea mare sau tăiate mărunt. Se fierbe circa 15-20 de minute, se adaugă

borşul, se adaugă 2 l de apă ca să nu fie ciorba prea deasă şi se sărează după gust. Pui hreanul, se lasă să dea în clocot, se opreşte focul şi se aromează cu leuştean verde. Ciorba acră de porc, cu hrean se serveşte fierbinte.