Ciorbă de ciuperci

ciorba de ciuperci si linte jpeg

Ciupercile pot ţine locul unei bucăţi de carne chiar şi într-o ciorbă delicioasă. Iată şi o reţetă:

Ingrediente

500 g ciuperci 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă mare 100 g linte 500 ml borş 250 ml suc de roşii sare 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de mărar sau de cimbru ulei piper

Mod de preparare

Cureţi, speli ciupercile şi le tai cum vrei. Speli rădăcinoasele şi le dai prin răzătoare, toci ceapa şi le pui împreună la călit în puţin ulei. Adaugi ciupercile, usturoiul zdrobit, sare şi piper. După câteva minute, adaugi apa încălzită separat, 2½ l, şi lintea spălată, şi laşi să fiarbă. Adaugi sucul de roşii şi, când este aproape gata, torni şi borşul fiert separat. După ce dai de pe foc, presari mărarul mărunţit sau, după gust, cimbru proaspăt.