Ciorbă de ciuperci cu borş de casă

ciorba de ciuperci cu bors de casa jpeg

Prepară o ciorbă de ciuperci cu borş de casă urmând paşii recomandaţi de noi şi toţi cei adunaţi în jurul mesei vor fi încântaţi de rezultat. Aromată, gustoasă, fierbinte şi aburindă, acestea sunt calităţile pe care trebuie să le îndeplinească o ciorbă desăvârşită.

Ciorbă de ciuperci cu borş de casă - Ingrediente

300 g ciuperci 2 linguri ulei 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină potrivită 1 ceapă 2 linguri orez 1 linguriţă amestec rozmarin, măghiran, cimbru, salvie 600 ml borş de casă leuştean verde sare piper smântână

Ciorbă de ciuperci cu borş de casă - Mod de preparare

Se curăţă legumele, se spală, se taie după preferinţă şi se pun la fiert împreună cu 2-3 litri de apă, sare şi două linguri de ulei. Cţnd legumele sunt fierte pe jumătate, se adaugă ciupercile tăiate felii, orezul fiert separat, amestecul de condimente şi se lasă să fiarbă până când ciupercile sunt bine pătrunse. La sfârşit, se adaugă borşul fiert şi spumuit separat, se potriveşte gustul de sare şi piper, se lasă să dea în clocot şi se opreşte focul. Se adaugă leuşteanul tocat şi se lasă vasul acoperit 5-6 minute, să se aromatizeze, înainte de a fi servit. Se adaugă smântâna direct în farfurie, la masă.