Ciorbă de macrou cu zeamă de varză

ciorba macrou cu zeama de varza jpeg

Macroul este un peşte care este la îndemâna tuturor. Este şi accesibil ca preţ şi foarte gustos. Ne-am obişnuit să-l preparăm la cuptor sau prăjit, simplu sau în crustă de mălai ori dat prin făină. Ne-am gândit la o altă reţetă, de ciorbă de macrou cu zeamă de varză, o reţetă perfectă pentru o seară rece de toamnă.

Ciorbă de macrou cu zeamă de varză - Ingrediente (4-6 porţii)

1 kg macrou 1 morcov 2 rădăcini pătrunjel 2 cepe mici 100 g ţelină 2 ardei graşi roşii 4 roşii mari 2 linguriţe orez 1/2 l zeamă de varză 3 linguri ulei 1 legătură leuştean sare

Ciorbă de macrou cu zeamă de varză - Mod de preparare

Se curăţă peştele de solzi, de intestine şi se spală bine. Se taie capul şi se porţionează în bucăţi potrivite ca mărime. Se curăţă zarzavatul, se dă pe răzătoarea mare împreună cu ceapa şi se călesc în ulei 2-3 minute.

Se stinge cu 3 litri de apă caldă, se pune orezul spălat şi se lasă să fiarbă bine. Roşiile se taie cubuleţe sau se dau pe răzătoarea mareşi se adaugă în supă.

Torni zeama de varză în oală. Dacă ciorba dobrogeană de peşte este prea deasă, se mai adaugă apă caldă. Când clocoteşte, se pun bucăţile de peşte împreună cu capul şi se mai fierbe 5 minute şi, eventual, potriveşti de sare. Se ia oala de pe foc şi se pune leuşteanul tocat mărunt.