Ciorbă de porc acrită cu zeamă de varză
O ciorbă tradiţională, dar nu acrită cu borş, ci cu zeama de varză, care îi va da o aromă cu-adevărat specială. Gustul te va surprinde!
Ingrediente
500-600 g murături (castraveţi, gogonele, varză)
700 g pulpă sau spată de porc
2 cepe
2 morcovi
100 g arpacaş, opţional
2 cartofi
2 linguri pastă de tomate
500 ml zeamă de varză
sare
piper boabe
Speli arpacaşul şi îl laşi la înmuiat în apă rece, o oră. Speli carnea de porc, o tai în bucăţi potrivite, o pui la fiert în 4 l de apă şi îndepărtezi spuma care se ridică la suprafaţă. O ţii la foc mediu până ce e fiartă pe jumătate şi adaugi ceapa şi morcovii tăiaţi mărunt, arpacaşul scurs şi mixul de murături tăiate bucăţi. Continui fierberea încă jumătate de oră, pui cartofii tăiaţi cuburi, pasta de tomate, zeama de varză şi condimentezi cu sare şi boabe de piper, după gust. Când carnea şi legumele sunt fierte, opreşti focul. Serveşti ciorba fierbinte, decorată cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock