Ciorbă de porc acrită cu zeamă de varză

1 shutterstock 1426137416 jpg jpeg

O ciorbă tradiţională, dar nu acrită cu borş, ci cu zeama de varză, care îi va da o aromă cu-adevărat specială. Gustul te va surprinde!

Ingrediente

500-600 g murături (castraveţi, gogonele, varză)

700 g pulpă sau spată de porc

2 cepe

2 morcovi

100 g arpacaş, opţional

2 cartofi

2 linguri pastă de tomate

500 ml zeamă de varză 

sare

piper boabe

Speli arpacaşul şi îl laşi la înmuiat în apă rece, o oră. Speli carnea de porc, o tai în bucăţi potrivite, o pui la fiert în 4 l de apă şi îndepărtezi spuma care se ridică la suprafaţă. O ţii la foc mediu până ce e fiartă pe jumătate şi adaugi ceapa şi morcovii tăiaţi mărunt, arpacaşul scurs şi mixul de murături tăiate bucăţi. Continui fierberea încă jumătate de oră, pui cartofii tăiaţi cuburi, pasta de tomate, zeama de varză şi condimentezi cu sare şi boabe de piper, după gust. Când carnea şi legumele sunt fierte, opreşti focul. Serveşti ciorba fierbinte, decorată cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg