Ciorbă de potroace
Ciorbele ca la mama acasă… de pui, de roşii sau de burtă, nu trebuie să lipsească de la nicio masă, dar, mai ales, în dimineaţa zilei de 1 ianuarie. Reţeta cu ciorbă de potroace pe care ţi-o propunem este delicioasa şi se prepară uşor!
Preparare 1 h Dificultate mică Porţii 6 porţii
Ingrediente:
2 pachete de tacâmuri de pasăre (aripi, măruntaie, spate, gât)
2 morcovi
2 cepe
1 ceaşcă orez
1 litru zeamă
1 legătură leuştean verde sau uscat
1 pahar smântână sau iaurt
sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o cureţi şi o opăreşti. Scoţi carnea, o speli şi torni apă atât cât să o acopere. Spumuieşti şi laşi la foc mic. Cureţi ceapa şi morcovii, le tai cubuleţe şi le pui în zeamă. Sărezi după gust, laşi să fiarbă legumele împreună cu carnea 20 de minute, apoi adaugi orezul fiert separat. Separat, clocoteşti zeama de varză, iei spuma şi o torni în ciorba de potroace. Potriveşti gustul de sare, mai laşi să fiarbă câteva minute, stingi focul şi presari leuşteanul verde tăiat fin. Serveşti ciorba de potroace caldă cu smântână sau iaurt.
Ciorba de fasole cu afumatura, in castron de paine