Ciuperci umplute cu bacon şi brânză FOTO

Ciuperci umplute cu bacon si branza jpeg

Aceste mini-aperitive vor fi atât pe placul adulţilor, cât şi pe placul copiilor. Umplutura este făcută cu parmezan şi brânză mozzarella, cremă de brânză, bucăţele de bacon şi ardei gras verde tăiat fin, cu un pic de piper Cayenne. În plus, ciupercile sunt coapte într-o cantitate mică de unt, cu un strop de zeamă de lămâie. Încearcă şi tu reţeta şi bucură-te de gustul bogat al acestor ciuperci umplute cu bacon şi brânză.

Ciuperci umplute cu bacon şi brânză – Ingrediente (5-6 porţii)

20 de ciuperci mici, întregi 60 g unt topit 120 g cremă de brânză, lăsată la temperatura camerei 50 g parmezan ras 25 g brânză mozzarella, dată prin răzătoare 2 felii de bacon, tăiat fin ¼ ardei gras verde, tăiat fin sare piper Cayenne paprika sau boia, după gust zeamă de lămâie, opţional

Ciuperci umplute cu bacon şi brânză – Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la foc potrivit şi ungi o tavă de copt cu puţin unt. Speli şi cureţi ciupercile cu un prosop absorbant şi le rupi picioruşele.

Scufunzi toate ciupercile în untul topit, pentru a le acoperi uniform la exterior. Aşezi ciupercile în tavă cu scobitura în sus, presari puţină sare şi le dai la cuptor 10-15 minute, pentru a elimina excesul de apă.

image

Le scoţi din cuptor, le întorci cu scobitura în jos şi scurgi pălăriile de lichidul care s-a acumulat.

image

Între timp, într-un bol combini şi amesteci brânza cremoasă cu parmezanul, mozzarella, bucăţelele de bacon, ardeiul gras tocat, un praf de piper cayenne. Condimentezi cu sare după gust.

crema de brânză ar trebui să fie la temperatura camerei, dar nu topită. Amestecul ar trebui să fie mai gros.

image

Foloseşti o linguriţă şi umpli fiecare ciupercuţă cu o cantitate generoasă de umplutură. Aranjezi pălăriile în aceeaşi tavă de copt.

image

Presari puţină paprika peste ele, torni untul topit care ţi-a rămas, dar nu îl pui direct peste ciuperci, ci pe fundul tăvii.

image

Dai la cuptorul încins, în prealabil, 20 de minute, până când ciupercile sunt rumenite. Opţional, adaugi zeamă de lămâie în untul lor, la final. Decorezi aceste ciuperci umplute cu bacon şi brânză cu puţin ardei gras verde, tăiat cubuleţe, ceapă verde tocată sau pătrunjel.

image

Ciuperci umplute cu roşii şi măsline (hipertensiune)

Ciuperci umplute cu roşii şi măsline (hipertensiune)

Ciuperci umplute cu spanac şi usturoi

Ciuperci umplute cu spanac şi usturoi

Ciuperci umplute cu spanac şi brânză FOTO

Ciuperci umplute cu spanac şi brânză FOTO



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg