Ciuperci umplute cu bacon şi brânză FOTO

Aceste mini-aperitive vor fi atât pe placul adulţilor, cât şi pe placul copiilor. Umplutura este făcută cu parmezan şi brânză mozzarella, cremă de brânză, bucăţele de bacon şi ardei gras verde tăiat fin, cu un pic de piper Cayenne. În plus, ciupercile sunt coapte într-o cantitate mică de unt, cu un strop de zeamă de lămâie. Încearcă şi tu reţeta şi bucură-te de gustul bogat al acestor ciuperci umplute cu bacon şi brânză.
Ciuperci umplute cu bacon şi brânză – Ingrediente (5-6 porţii)
20 de ciuperci mici, întregi 60 g unt topit 120 g cremă de brânză, lăsată la temperatura camerei 50 g parmezan ras 25 g brânză mozzarella, dată prin răzătoare 2 felii de bacon, tăiat fin ¼ ardei gras verde, tăiat fin sare piper Cayenne paprika sau boia, după gust zeamă de lămâie, opţional
Ciuperci umplute cu bacon şi brânză – Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la foc potrivit şi ungi o tavă de copt cu puţin unt. Speli şi cureţi ciupercile cu un prosop absorbant şi le rupi picioruşele.
Scufunzi toate ciupercile în untul topit, pentru a le acoperi uniform la exterior. Aşezi ciupercile în tavă cu scobitura în sus, presari puţină sare şi le dai la cuptor 10-15 minute, pentru a elimina excesul de apă.

Le scoţi din cuptor, le întorci cu scobitura în jos şi scurgi pălăriile de lichidul care s-a acumulat.

Între timp, într-un bol combini şi amesteci brânza cremoasă cu parmezanul, mozzarella, bucăţelele de bacon, ardeiul gras tocat, un praf de piper cayenne. Condimentezi cu sare după gust.
crema de brânză ar trebui să fie la temperatura camerei, dar nu topită. Amestecul ar trebui să fie mai gros.

Foloseşti o linguriţă şi umpli fiecare ciupercuţă cu o cantitate generoasă de umplutură. Aranjezi pălăriile în aceeaşi tavă de copt.

Presari puţină paprika peste ele, torni untul topit care ţi-a rămas, dar nu îl pui direct peste ciuperci, ci pe fundul tăvii.

Dai la cuptorul încins, în prealabil, 20 de minute, până când ciupercile sunt rumenite. Opţional, adaugi zeamă de lămâie în untul lor, la final. Decorezi aceste ciuperci umplute cu bacon şi brânză cu puţin ardei gras verde, tăiat cubuleţe, ceapă verde tocată sau pătrunjel.

Ciuperci umplute cu roşii şi măsline (hipertensiune)
Ciuperci umplute cu roşii şi măsline (hipertensiune)
Ciuperci umplute cu spanac şi usturoi
Ciuperci umplute cu spanac şi usturoi