Clafoutis cu vişine FOTO

Acest desert inspirat după o reţetă franţuzească este uşor de preparat şi foarte delicios. Încearcă şi tu reţeta de clafoutis cu vişine pe care ţi-o recomandăm astăzi.
Clafoutis cu vişine – Ingrediente (4 porţii)
4 ouă 220 ml lapte bătut 80 g zahăr coaja de la ½ lămâie 1 esenţă de vanilie 120 g făină 180 g vişine fără sâmburi 1 praf sare unt, pentru tapetat
Clafoutis cu vişine – Mod de preparare
Încingi cuptorul la 175 de grade Celsius şi ungi câteva forme ceramice cu puţin unt.

Într-un bol mare, combini ouăle, laptele bătut, zahărul şi un praf de sare. Adaugi coaja de la o jumătate de lămâie şi esenţa de vanilie. Amesteci totul bine până se formează un aluat omogen.

Adaugi făina şi amesteci până la omogenizare.

Scurgi vişinele şi le aşezi în formele de copt.

Torni aluatul în formele tapetate până când vişinele suntuşor acoperite şi dai la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 15-20 de minute, până se rumenesc.

Serveşti aceste porţii de clafoutis cu vişine cu puţină frişcă bătută sau îngheţată de vanilie.
Prăjitură turnată cu brânză şi vişine
Prăjitură turnată cu brânză şi vişine
Clătite umplute cu frişcă şi vişine