Clătite cu brânză şi smântână

clatite cu branza si cu smantana jpeg

Despre brânzeturi se spune că ele conţin aminoacizi, substanţe care-ţi asigură energie şi bună dispoziţie. Nutriţioniştii spun că vitaminele şi mineralele din acestea se asimilează mai bine în organism decât cele din carne şi previn depresia. Poţi prepara aceste clătite cu brânză şi smântână chiar dacă eşti la regim. Brânza de vaci degresată este ideală, deoarece oferă senzaţia de saţietate, iar calciul determină metabolismul să ardă depozitele de grăsime din corp.

Clătite cu brânză şi smântână - Ingrediente (8 clătite)

½ cană de lapte 500 ml apă minerală făină 2-3 linguri de ulei 3 ouă esenţe după preferinţă ulei pentru copt

2-3 linguri de smântână

500 g brânză de vaci

3 ouă

zahăr după gust

un praf de sare

smântână îndulcită pentru ornat

Clătite cu brânză şi smântână - Cum se prepară

Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat curgător. Ungi tigaia cu puţin ulei, iei aluat cu polonicul şi coci clătitele. Le laşi să se răcorească.Separat prepari umplutura. Amesteci brânza cu smântâna, ouăle şi zahărul. Încorporezi bine ingredientele, presari sarea şi umpli cu această compoziţie clătitele. Ungi o tavă cu ulei, aşezi clătitele rulate una lângă alta şi dai la cuptor pentru 20 de minute.Le serveşti cu smântână îndulcită pe deasupra.