Clătite umplute cu frişcă şi vişine

clatite umplute cu frisca si visine jpeg

Cel mai simplu desert al acestui weekend sunt cu siguranţă aceste clătite.

Ingrediente (10 clătite)

Pentru clătite 100 g făină 2 ouă 300 ml lapte rece sare 2 linguriţe zahăr 2 linguriţe unt sau ulei

250 ml frişcă lichidă

200 g gem (căpşuni, coacăze, vişine)

1 pliculeţ zahăr vanilat

1 pliculeţ întăritor frişcă

300 g vişine

Mod de preparare

Amesteci într-un castron făina, ouăle, sarea, zahărul şi laptele. Baţi totul cu un tel până când dispar cocoloaşele formate, adaugi untul topit sau uleiul, amestecând continuu. Dai compoziţia la frigider cel puţin o oră. Le coci pe fiecare în parte pe ambele părţi şi le laşi să se răcească.

Baţi frişca adăugând zahărul vanilat şi întăritorul de frişcă. Ungi fiecare clătită cu gem şi cu frişcă, păstrezi puţin din ea şi pentru ornat, apoi aşezi vişine fără sâmburi şi bine scurse. Opreşti din ele şi pentru decor.

Rulezi fiecare clătită în parte şi le dai o oră la frigider. Le scoţi şi le tai în bucăţi de 3-4 cm lungime. Decorezi fiecare bucată cu frişcă şi vişine date prin zahăr.

foto: profimedia