Colţunaşi cu afumătură şi varză acră

1 col jpg jpeg

Plină de probiotice, săracă în calorii şi cu un gust extraordinar, varza murată este un aliment-minune în sezonul rece. Încearcă şi tu această reţetă deosebită de colţunaşi cu varză acră şi afumătură.

  • 200 g făină
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 350 g afumătură
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 1 varză acră mică
  • ulei
  • piper

Pentru aluat, baţi ouăle cu sarea şi încorporezi făina. Frămânţi până obţii un aluat care nu se mai lipeşte de degete. Îl laşi deoparte 30 de minute.

Între timp, prepari umplutura. Tai ceapa mărunt şi o pui în ulei încins. Amesteci şi adaugi afumătura cubuleţe. Ţii până se rumeneşte şi dai deoparte.

Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină, decupezi cerculeţe, pui câte o linguriţă de umplutură, apoi o sigilezi în interior. Torni ulei într-o tigaie încăpătoare, aşezi colţunaşii, adaugi apă şi îi găteşti până scade apa, iar ei se rumenesc.

Pentru salată, ţii varza la desărat, apoi îi îndepărtezi cotoarele şi o tai fideluţă. O storci şi o amesteci, într-un castron, cu ulei şi cu piper, după gust. Serveşti salata alături de colţunaşi decorată după imaginaţie. 

FOTO: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg