Colţunaşi cu brânză la cuptor

coltunasi cu branza la cuptor jpeg

Pentru suntem la sfârşit de săptămână şi vrem să ne răsfăţăm cu bunătăţi culinare, profităm de ocazie şi propunem o reţetă de colţunaşi cu brânză la cuptor. Este, probabil, exact ceea ce avem nevoie pentru o după-amiază reuşită în familie.

Colţunaşi cu brânză la cuptor - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 600 g făină 4 ouă 4 linguri smântână 150 ml apă

700 g brânză puţin sărată

6 linguri unt

2 ouă

sare

Colţunaşi cu brânză la cuptor - Mod de preparare

Frămânţi făina cu smântâna, ouăle şi apa călduţă până obţii un aluat maleabil, dar care nu se ţine de degete. Laşi aluatul să se odihnească câteva minute.

Razi brânza şi o amesteci cu untul la temperatura camerei , sarea şi un ou.

Presari făină pe suprafaţa de lucru şi întinzi o foaie subţire, pe care o ştanţezi în cercuri cu o cană cu gura largă. Pui o lingură de umplutură, împătureşti şi lipeşti capetele cu o furculiţă.

Aşezi colţunaşii într-o tavă cu hârtie de copt, îi ungi cu ou şi-i dai la cuptor până se rumenesc.