Colţunaşi cu carne

Să încercăm azi una dintre cele mai reuşite reţete cu colţunaşi.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 300 g făină 2 ouă 2 linguri apă sare
200 ml apă
250 g carne tocată
1 lingură unt
1 lingură făină
500 ml supă de carne
piper
1 praf sare
6 linguri sos de roşii
caşcaval ras
Mod de preparare
Amesteci făina cu ouăle, apa şi un praf de sare. La final, trebuie să obţii un aluat elastic. Căleşti carnea tocată în unt, după ce a scăzut apa, pui făina, piper şi sare după gust. Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi o foaie. Aşezi din loc în loc câte o lingură de umplutură, pui deasupra cealaltă foaie şi decupezi colţunaşii.
Lipeşti marginile, îi opăreşti 20 de minute în apă, fără să-i fierbi, după care-i scoţi, îi aşezi în tavă, torni supa de carne şi-i dai la cuptor până scade zeama. Îi poţi servi cu sos de roşii şi presăraţi cu caşcaval ras.