Conopidă la cuptor cu sos de unt FOTO

Conopida la cuptor cu sos de unt jpeg

Crocantă la exterior, această conopidă îţi dă senzaţia că se topeşte la interior. Încearcă şi tu această reţetă, iar în curând, va deveni felul tău preferat de mâncare: conopidă la cuptor cu sos de unt.

Ingrediente

1 căpăţână de conopidă cimbru proaspăt 2 foi de dafin 1 litru supă concentrată de pasăre 70 g unt topit piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Cureţi partea de jos a conopidei şi îndepărtezi toate frunzele de pe tulpină. O speli rapid şi o laşi să se usuce ori o usuci cu un prosop de bucătărie sau de hârtie.

image

Pui conopida într-o oală şi o acoperi cu apă (ca alternativă, poţi folosi cuburi de supă concentrată de pui sau de legume), adaugi cimbru proaspăt şi foile de dafin. Laşi să dea în clocot şi fierbi la foc mic 12 minute.

image

Scurgi apa şi muţi conopida într-o cratiţă sau alt vas termorezistent. Cu polonicul, torni un pic de lichid peste conopidă şi apoi o stropeşti cu untul topit în prealabil. Presari peste ea cimbrul proaspăt şi piperul.

image

Dai cratiţa la cuptorul încins, în prealabil, 10-15 minute, în funcţie de cât de mare este conopida, până se rumeneşte. Torni sosul de unt peste conopidă, din când în când. Verifici cu un cuţit, iar dacă alunecă uşor, atunci conopida este coaptă. Dacă vrei, o mai laşi 2 minute la cuptor ca să se rumenească frumos pe deasupra, dar ai grijă să nu se ardă.

image

Scoţi vasul din cuptor şi presari conopida cu cimbru proaspăt. O tai felii şi serveşti pe un platou, cu un strop de sos cu unt.

Sursa + foto: eatwell101.com