Cordon bleu. Reţeta cu sos de ciuperci

A trecut weekendul şi ne-am răsfăţat şi din punct de vedere culinar, în bucătărie. Şi pentru că prea multe idei nu aveam, şi nici timp pentru că era frumos afară şi am fi vrut sp petrecem mai mult timp în aer liber, am zis să apeklăm pentru prânz la o reţetă de cordon bleu, o reţetă cu sos de ciuperci foarte gustoasă.
Cordon bleu. Reţeta cu sos de ciuperci - Ingrediente (4 porţii)
800 g piept de pui 4 felii caşcaval 4 felii şuncă presată sare piper ulei pentru prăjit
250 g pesmet
100 g făină
2 ouă
sare
piper
250 g ciuperci
4 linguri unt
50 g făină
50 ml vin alb
100 ml smântână
200 ml supă de pui
sare
piper
Cordon bleu. Reţeta cu sos de ciuperci - Mod de preparare
Speli pieptul de pui, îl usuci pe şerveţele de bucătărie şi-l tai pe lung în felii potrivite ca grosime. Le netezeşti cu ciocanul de carne şi le condimentezi după gust cu sare şi piper.
Aşezi peste fâşiile de piept de pui, câte o felie de caşcaval şi apoi o felie de şuncă. Rulezi şi strângi bine la capete. Le poţi prinde cu scobitori, să nu se desfacă la prăjire.
Baţi ouăle într-un bol cu piper şi sare, după gust. Respectând ordinea, dai rulourile prin făină, ou bătut şi pesmet.
Încingi ulei într-o tigaie şi prăjeşti rulourile la foc mic până se rumenesc. Le scoţi pe şerveţele de bucătărie pentru a înlătura excesul de grăsime.
Serveşti cordon bleu pe o farfurie cu o feliuţă de lămâie, garnitură de cartofi peste care ai pus sare, unt şi ai presărat pătrunjel tocat.
Topeşte untul într-o tigaie, adaugă ciupercile tocate şi sotează pentru 5 minute, amestecând constant. Adaugă făina, supa de pui, smântâna, sare, piper şi vinul şi amestecă. Când sosul s-a legat dă tigaia deoparte.