Cornuri cu gem

cornuri cu gem jpeg

Bunica mea le făcea cu nuci ori cu rahat. Azi, am învăţat cum să face cornuleţe cu gem.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 500 g făină 3 ouă 1 cub de drojdie 100 g zahăr 200 ml lapte 150 g margarină 1 praf de sare 1 esenţă vanilie ulei

gem de fructe

3 linguri zahăr

2 linguri apă

zahăr pudră

Cum se prepară

Pui într-un bol făina cernută în prealabil şi praful de sare. Într-o cană torni laptele încălzit, adaugi zahărul şi cubul de drojdie. Amesteci bine până se topesc, după care le pui peste făină.

Adaugi ouăle, margarina topită şi esenţa de vanilie. Frămânţi până obţii un aluat elastic, iar când este aproape gata torni puţin ulei. Acoperi vasul şi laşi să crească, la loc cald, jumătate de oră.

Încingi cuptorul. Întinzi aluatul cu sucitorul şi îl împarţi în 8 triunghiuri. La marginea fiecărei fâşii pui câte 1-2 linguri de gem, după care rulezi. Pui cornurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor 20-30 de minute. Topeşti cele trei linguri de zahăr în apă. După ce scoţi cornurile din cuptor le ungi cu siropul din zahăr şi presari deasupra puţin zahăr pudră.

foto: profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg