Cozonac pufos cu stafide

Pentru pofticioşi şi pentru fanii declaraţi ai cozonacului, am pregătit o reţetă delicioasă de cozonac cu stafide. Trebuie să o încerci şi tu!
Ingrediente
175 g stafide 100 ml rom 500 g făină 100 ml lapte 5 g drojdie uscată 100 g zahăr 200 g unt 50 g migdale 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămâie
Mod de preparare
Laşi stafidele în rom 30 de minute. Separat, amesteci laptele călduţ cu 50 g de făină, zahărul şi drojdia. Laşi compoziţia deoparte la loc cald, 40 de minute, apoi adaugi în ea 150 g de unt topit, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi restul de făină.
Frămânţi aluatul împreună cu stafidele şi îl împarţi în trei bile, formezi 3 suluri pe care le împleteşti, iar cozonacul obţinut îl pui într-o tavă tapetată. Îl ungi cu restul de unt, presari migdalele şi-l dai la cuptorul încins aproximativ 40 de minute.
Cel mai pufos cozonac italian cu stafide
Cel mai pufos cozonac italian cu stafide