Crap umplut la cuptor

crap umplut la cuptor jpeg

O reţetă foarte simplă şi bună pentru masa de Florii şi nu numai. Crapul este un peşte de apă dulce, foarte gustos şi plin de vitamine. Crap umplut la cuptor este un preparat foarte sănătos, ce merită încercat oricum.

Iată ce îţi trebuie pentru Crap umplut la cuptor;

- 1.5 kg de crap

- 80 de grame de unt sau margarină

- 500 de ml de vin alb

- 3 roşii mici

- foi de dafin

- sare

- cimbru

- 200 de grame de ciuperci

- 150 de grame de miez de pâine

- 150 de ml de lapte (se poate pune şi lapte de migdale sau soia pentru cei care ţin post)

- 2 cepe

- 1 ou

- 20 de grame de unt sau ulei

- 1 căţel de usturoi

- câteva fire de ceapă verde

- sare şi piper

Cum se prepară Crap umplut la cuptor:

Se curăţă peştele de solzi, se eviscerează şi se spală bine. Apoi, se zvântă şi se freacă bine cu sare pe interior şi la exterior. Acum, se trece la umplută, care este foarte simplu de realizat. Se curăţă, se spală şi se taie ciupercile. Se sotează în 20 de grame de unt sau ulei, cât să se evapore apa.

Miezul de pâine se înmoaie în lapte, se stoarce şi se amestecă în oul bătut, în care se pun tăiate foarte fin ceapa şi usturoiul. Cine ţine post, să cumpere lapte de soia, de orez sau de migdale şi să nu folosească ou. Iese la fel de gustos. Pâine înmuiată se amestecă cu ciupercile, se condimentează cu sare şi piper.

Se umple peştele cu umplutura, cu grijă să nu se rupă ceva. Se pune apoi într-o tavă usă cu ulei sai unt. Peste peşte se toarnă vinul alb sec, de calitate, foile de dafin, cimbrul şi deasupra peştelui se aşază frumos feliile de roşii. Se pot pune felii de lămâie în loc de felii de roşii.

Crapul umplut se lasă vreme de o oră la cuptor, la foc potrivit. Din când în când se mai stropeşte cu sosul din tavă ca să iasă bine rumenit. Se serveşte cald, alături de o salată de pătrunjel şi cartofi natur. Un adevărat deliciu, atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici. Poftă bună!