Cremă de iaurt cu caise
Te poţi bucura de un desert delicios şi rapid cu fructele verii, crema de iaurt cu caise. Încearc-o şi tu!
Ingrediente pentru cremă de iaurt cu caise
500 ml iaurt
2 esenţe de vanilie
3 linguri zahăr
1 borcan mare de compot de caise
2 pliculeţe gelatină
frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare cremă de iaurt cu caise
Baţi iaurtul cu zahărul, cu un plic de gelatină înmuiată în prealabil, cu o esenţă de vanilie şi îl dai la rece. Cureţi caisele de coajă şi le mixezi. Pui gelatina rămasă la înmuiat în zeama de compot pentru circa 15 minute, o dizolvi pe foc, o laşi la răcit şi o amesteci cu piureul de caise şi o esenţă de vanilie. În pahare mai mari sau în cupe aşezi un strat de iaurt, unul de piure, iaurt şi iar piure. Poţi să aşezi straturile cum doreşti. Ornezi cu felii de caise, iaurt, frunze de mentă şi dai la rece înainte să-l serveşti.