Cum faci cele mai bune chifteluţe marinate, după reţeta lui chef Dexter

1 shutterstock 1259677144 jpg jpeg

Bogdan Alexandrescu, alias chef Dexter, abordeaz─â, dup─â cum m─ârturise┼čte, o buc─ât─ârie neonostalgic─â. Astfel, preparate de suflet, m├ónc─âruri care ne-au bucurat mesele ├«n familie, cap─ât─â noi forme ┼či noi gusturi ├«n interpretarea sa. Prepar─â ┼či tu aceste chiftelu┼úe marinate absolut deosebite!

Gusturile ┼či aromele familiare fiec─âruia dintre noi se reg─âsesc ├«n preparatele culinare ÔÇ×prezente ┼či viitoareÔÇť, crede Bogdan Alexandrescu. De aceea, farfuriile create de el reflect─â exact acest lucru. De la papana┼či la chiftelu┼úe, m├ónc─ârurile tradi┼úionale sunt transformate ├«n viziunea sa. Dac─â ┼úi-e dor de m├ónc─ârurile din buc─ât─âria bunicii, cu o tu┼č─â modern─â, atunci trebuie s─â ├«ncerci re┼úetele sale.

papana┼či

Ingrediente

250 g carne tocat─â de vit─â

100 g cartof ras

1 ceap─â alb─â

1 morcov ras

1 leg─âtur─â p─âtrunjel, tocat─â

┬╝ leg─âtur─â m─ârar, tocat─â

5 g piper negru boabe 

sare

25 g pesmet panko

1 ou

┬Ż linguri┼ú─â papric─â afumat─â 

1 vârf cuţit fulgi de chili

50 g f─âin─â

ulei vegetal, pentru pr─âjit

75 g bulion de ro┼čii

100 ml vin alb sec

30 g brânză maturată (Horezu)

2 foi de dafin

sare

piper

Amesteci carnea de vit─â, cartoful ┼či morcovul rase ├«mpreun─â cu p─âtrunjelul, m─ârarul ┼či ceapa t[ite m─ârunt, oul, fulgii de chili, pesmetul ├«nmuiat ├«n ap─â ┼či scurs bine de lichid. Asezonezi cu sare dup─â gust, piper negru proasp─ât r├ó┼čnit ┼či paprica afumat─â.

Cu palmele umezite, formezi chiftelu┼úele rotunde, le dai prin f─âin─â ┼či le pr─âje┼čti ├«n uleiul ├«ncins la 170 ┬░C, p├ón─â se rumenesc pe toate p─âr┼úile. Le dai deoparte pe prosoape de h├órtie.

Pentru sos, fierbi vinul ├«ntr-o crati┼ú─â ad├ónc─â ├«mpreun─â cu bulionul, 2-3 linguri de ap─â, foile de dafin ┼či presari sare ┼či piper, dup─â gust. La┼či la foc mediu 15 minute. p├ón─â scade sosul. Dac─â dore┼čti, transferi chiftelu┼úele ├«n sos ┼či mai la┼či 10 minute la foc mic sau le serve┼čti l├óng─â sosul de ro┼čii. Decorezi chiftelu┼úele cu br├ónz─â ras─â, cu p─âtrunjel ┼či m─ârar proasp─ât tocate.

bogdan alexandrescu dexter 2 jpg jpeg

FOTO Shutterstock. Sorin Stana



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg