Conopidă murată
Conopida murată este simplu de pregătit și necesită doar câteva ingrediente de bază.

Ingrediente
1,5 kg conopidă
3 morcovi
1 litru apă
250 ml oțet alb 9⁰
1 lingură sare grunjoasă
1 lingură zahăr
4 căței de usturoi
1 frunză de dafin
1 linguriță boabe de piper negru
1 linguriță semințe de muştar
Mod de preparare
Speli conopida, o desfaci în buchețele mici și o lași 15 minute în apă rece cu sare ca să iasă eventualele impurități.
Într-o oală, pui apa, oțetul, sarea, zahărul, piperul, muștarul și frunza de dafin. Fierbi 5 minute.
Așezi morcovii tăiați rondele, buchețelele de conopidă în borcane sterilizate, intercalând cu felii de usturoi.
Torni lichidul fierbinte peste conopidă, până se acoperă complet. Închizi borcanele ermetic. Pui borcanele într-o oală cu apă și le fierbi 15–20 de minute din momentul în care începe să clocotească.