Conopidă murată

Conopida murată este simplu de pregătit și necesită doar câteva ingrediente de bază.

conopida murata jpg

Ingrediente

1,5 kg conopidă

3 morcovi

1 litru apă

250 ml oțet alb 9⁰

1 lingură sare grunjoasă

1 lingură zahăr

4 căței de usturoi

1 frunză de dafin

1 linguriță boabe de piper negru

1 linguriță semințe de muştar

Mod de preparare

Speli conopida, o desfaci în buchețele mici și o lași 15 minute în apă rece cu sare ca să iasă eventualele impurități.

Într-o oală, pui apa, oțetul, sarea, zahărul, piperul, muștarul și frunza de dafin. Fierbi 5 minute.

Așezi morcovii tăiați rondele, buchețelele de conopidă în borcane sterilizate, intercalând cu felii de usturoi.

Torni lichidul fierbinte peste conopidă, până se acoperă complet. Închizi borcanele ermetic. Pui borcanele într-o oală cu apă și le fierbi 15–20 de minute din momentul în care începe să clocotească.