Cum prepari celebra Şakşuka (ouă poşate în sos de roşii)

1 shutterstock 1020875692 jpg jpeg

O bogăţie de arome se află în acest preparat: Şakşuka. A fost declarat micul dejun naţional în Israel, dar este atât de consistent încât poate fi considerat un fel principal la prânz sau cină. Îl încerci?

Ingrediente

6 ouă

2 ardei graşi roşii

1 ceapă

500 g roşii

200 ml suc de roşii

3 căţei de usturoi

2 linguri ulei de măsline

1 linguriţă chimion pudră

1 linguriţă boia dulce

1 linguriţă boia iute

1 lingură frunze de mentă, opţional

¼ linguriţă chili pudră

100 brânză feta 

sare

piper

coriandru, pentru decor

Încingi uleiul într-un vas potrivit pentru cuptor şi sotezi ceapa tocată, usturoiul zdrobit, ardeii feliaţi, 5-6 minute, la foc potrivit, până ce legumele s-au înmuiat, anestecând ocazional. Pui condimentele, sare şi piper, după gust şi amesteci. Torni sucul de roşii, adaugi roşiile tăiate cubuleţe şi, dacă doreşti, menta mărunţită. Acoperi şi mai ţii pe foc încă 10-15 minute până ce sosul s-a îngroşat.

Cu o lingură de lemn, faci adâncituri în amestecul de legume, apoi spargi câte un ou în fiecare dintre ele. Asezonezi cu sare şi piper, dacă mai este nevoie. Transferi vasul în cuptorul preîncălzit la 190 °C, 8-10 minute, până ce ouăle s-au gătit. Serveşti preparatul cald, cu lipie sau pită, cu brânză feta fărâmiţată, decorat cu frunze de coriandru.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg