Cum prepari celebra Şakşuka (ouă poşate în sos de roşii)

1 shutterstock 1020875692 jpg jpeg

O bogăţie de arome se află în acest preparat: Şakşuka. A fost declarat micul dejun naţional în Israel, dar este atât de consistent încât poate fi considerat un fel principal la prânz sau cină. Îl încerci?

Ingrediente

6 ouă

2 ardei graşi roşii

1 ceapă

500 g roşii

200 ml suc de roşii

3 căţei de usturoi

2 linguri ulei de măsline

1 linguriţă chimion pudră

1 linguriţă boia dulce

1 linguriţă boia iute

1 lingură frunze de mentă, opţional

¼ linguriţă chili pudră

100 brânză feta 

sare

piper

coriandru, pentru decor

Încingi uleiul într-un vas potrivit pentru cuptor şi sotezi ceapa tocată, usturoiul zdrobit, ardeii feliaţi, 5-6 minute, la foc potrivit, până ce legumele s-au înmuiat, anestecând ocazional. Pui condimentele, sare şi piper, după gust şi amesteci. Torni sucul de roşii, adaugi roşiile tăiate cubuleţe şi, dacă doreşti, menta mărunţită. Acoperi şi mai ţii pe foc încă 10-15 minute până ce sosul s-a îngroşat.

Cu o lingură de lemn, faci adâncituri în amestecul de legume, apoi spargi câte un ou în fiecare dintre ele. Asezonezi cu sare şi piper, dacă mai este nevoie. Transferi vasul în cuptorul preîncălzit la 190 °C, 8-10 minute, până ce ouăle s-au gătit. Serveşti preparatul cald, cu lipie sau pită, cu brânză feta fărâmiţată, decorat cu frunze de coriandru.

FOTO Shutterstock