Cum se face prăjitura Figaro cu gem

prajitura figaro cu nuca jpeg

Atunci când ai poftă de ceva dulce, dar nu ai multe ingrediente la îndemână îţi recomandăm prăjitura Figaro cu gem.

De ce ai nevoie pentru prăjitura Figaro cu gem

200 g unt

1 borcan gem, după preferinţe

6 ouă

300 g făină

500 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

Cum se prepară prăjitura Figaro cu gem

Mixezi untul la temperatura camerei cu jumătate din cantitatea de zahăr. Când capătă o consistenţă cremoasă încorporezi 2 ouă bătute împreună cu 4 gălbenuşuri. Pui esenţa de vanilie, făina în ploaie şi amesteci până se omogenizează. Torni compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi o nivelezi. Dai blatul la cuptor aproximativ 30 de minute. Baţi albuşurile rămase cu restul de zahăr, până obţii o spumă tare. Scoţi tava din cuptor, ungi blatul cu gem şi aşezi deasupra bezeaua. Dai din nou tava la cuptor 10-15 minute.