Drob altfel

drob altfel jpeg

Pentru un plus de gust poţi pune în umplutura acestui drob altfel şi 100 g de capere.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 15 linguri apă minerală 15 linguri ulei 1 ou făină cât cuprinde 1 vârf de sare 1 ou pentru uns

măruntaie de miel (ficat, inimă, plămâni, rinichi)

1 linguriţă piper verde boabe

4 ouă fierte tari

500 g carne pui

2 legături ceapă verde

2 legături mărar

2 legături pătrunjel

1 legătură usturoi verde

4 ouă

câteva frunze de busuioc proaspăt

1 felie pâine

sare

piper negru

1 linguriţă cimbru

Mod de preparare

Speli măruntaiele de miel. Separat, fierbi plămânii tăiaţi. Ţii rinichii în apă cu oţet, cât fierb celelalte măruntaie, apoi îi fierbi cu inima şi ficatul. Dai în clocot, 10 minute şi arunci apa. Speli carnea şi o tai cubuleţe. Fierbi şi carnea de pui cu puţină sare. Toată cantitatea de carne o tai bucăţele, iar jumătate din ea o dai prin maşina de tocat. Amesteci ambele cantităţi, împreună cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, busuiocul şi cimbrul tocate. Adaugi piperul verde, ouăle crude, bătute şi felia de pâine, înmuiată în apă rece şi stoarsă ulterior. Condimentezi cu sare şi piper după gust. Amesteci bine toată compoziţia.

Pentru aluat, amesteci într-un bol toate ingredientele până se omogenizează. Îl laşi să se odihnească un sfert de oră în frigider. Apoi îl întinzi cu sucitorul şi îl tai în două. Aşezi o parte într-un vas termorezistent uns cu ulei şi înţepi cu furculiţa din loc în loc. Aşezi ouăle fierte şi curăţate de coajă, întregi sau jumătăţi. Pui întreaga cantitate de carne, iar deasupra aşezi a doua bucată de aluat, pe care, de asemenea, o înţepi cu furculiţa din loc în loc şi o ungi cu oul bătut.

Încingi cuptorul. Laşi la copt 45 de minute, apoi dai la răcit. Serveşti rece, ca aperitiv.