Dulceaţă de căpşuni

dulceata de capsuni jpeg

Ţi-e greu să te apuci acum să faci o dulceaţă de căpşuni gândindu-te cât de mult timp vei petrece în bucătărie cu ochii pe ea. Dar, e modul cel mai sănătos prin care poţi profita de gemuri şi dulceţuri, ştiind că sunt făcute chiar de tine. Unde mai pui că, toată iarna, te vei înfrupta din ele şi le folosi în tot felul de dulciuri.

Dulceaţă de căpşuni - Ingrediente

4 kg căpşuni 2 kg zahăr 1 lămâie

Dulceaţă de căpşuni - Mod de preparare

Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţele şi le pui la scurs într-o strecurătoare. Le amesteci cu zahărul şi zeama de lămâie şi le ţii la frigider peste noapte ca să-şi lase zeama. Le pui la fiert şi, când încep să clocotească, amesteci încontinuu cu o lingură de lemn ca să nu se prindă de fundul cratiţei. Iei spuma ori de câte ori este nevoie. După ce scade zeama, pui câteva picături de dulceaţă pe o farfurie. Dacă picăturile se încheagă înseamnă că dulceaţa este gata. În caz contrar, o mai laşi câteva minute.

Pui dulceaţa fierbinte în borcane spălate şi sterilizate. Aşezi deasupra folie de celofan şi înfiletezi capacele. Laşi să se răcească înainte să le păstrezi într-un loc aerisit şi răcoros.

Fursecuri cu gem de căpşuni

Fursecuri cu gem de căpşuni

Colţunaşi cu dulceaţă

Colţunaşi cu dulceaţă

Dulceaţă de salcâm

Dulceaţă de salcâm