FOTO Cârnaţi în marinată picantă

carnati in marinata picanta jpeg

Lecţia noastră de gătit de azi se numeşte cârnaţi în marinată picantă. Cei care iubesc gustul iute, picant al mâncărurilor, vor iubi cu siguranţă această reţetă.

Cârnaţi în marinată picantă - Ingrediente

8 cârnaţi de bere sau crenvurşti 10 ardei iuţi muraţi 2 cepe 2 ardei graşi roşii 100 g arpagic mai mare 2 castraveţi

200 ml oţet

5 boabe ienibahar

10 boabe piper

3 frunze de dafin

sare

Cârnaţi în marinată picantă - Mod de preparare

Ardeii graşi şi ceapa se taie julien, iar castraveţii felii. Se spală un borcan mai mare bine, se fierbe în apă caldă şi se şterge bine cu prosoape de hârtie.

image

Cârnaţii sau crenvurştii se curăţă de piele şi se crestează pe lung, pe o parte, în două locuri. Se ­umplu crestăturile cu ceapă şi ­ardei. Se pot prinde cu scobitori.

image

Se fierbe o marinată din toate ingredientele. Se presară puţină ceapă pe fundul borcanului, se aşază un strat de cârnaţi foarte aproape unul de altul, arpagic, ardei iuţi, felii de ardei graşi şi castravete.

image

Când se ajunge la jumătatea borcanului, se toarnă marinată pentru a fi siguri că nu rămân goluri de aer. Se continuă cu straturile de cârnaţi şi legume până se umple borcanul.

image

Se toarnă marinata în borcan. Toate ingredientele trebuie să fie acoperite cu zeamă. Se închide borcanul ermetic şi se ţine la loc rece şi întunecos o săptămână. Se servesc cu pâine proaspătă şi cu bere.

image