FOTO Chec cu spanac şi muşchi afumat

Spanacul este unul dintre alimentele cu el mai mare conţinut de betaină - mai ales când e gătit-, utilă pentru ficat, pentru sănătatea sistemului cardiovascular şi pentru rezistenţă fizică. Prepară şi tu un chec cu spanac şi muşchi afumat după o reţetă apetisantă.
Ingrediente
200 g spanac proaspăt sau congelat 3 ouă 200 g muşchi afumat 4 minibaghete 100 ml lapte 1 lingură ulei 1 lingură pesmet sare piper
Mod de preparare
Se spală spanacul, se opăreşte în apă clocotită, se clăteşte în apă rece şi se pune la scurs. dacă este congelat, se dezgheaţă şi se pune la scurs.

Se taie muşchiul afumat şi baghetele cubuleţe mai mari şi se aşază într-un bol. Se adaugă laptele, gălbenuşurile şi se omogenizează.

Se adaugă spanacul tocat, albuşurile bătute spumă tare, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă uşor de jos în sus.

Se unge o formă termorezistentă mai mică (imaginea 4), cu ulei şi se tapetează cu pesmet. Se pune umplutura şi se nivelează. Se introduce la cuptor pentru 40 de minute.
