FOTO Miniguguluf cu sos de prune

Învaţă în 6 paşi simpli să prepari această reţetă de desert.
Ingrediente
Pentru aluat
3 ouă 50 g zahăr 30 g unt 80 g ciocolată albă 30 ml lichior de portocale 70 g migdale 30 g făină 1/2 linguriţă praf de copt pesmet pentru tapetat formele
Pentru sos
500 g prune
200 ml vin roşu
100 g zahăr pudră
1 portocală
Pentru decor
prune
fulgi de migdale
Mod de preparare
Pasul 1
Albuşurile se bat spumă tare cu jumătate din cantitatea de zahăr. Untul moale se mixează cu zahărul rămas şi cu ciocolata albă topită.

Pasul 2
Gălbenuşurile se freacă cu lichiorul şi se amestecă cu untul. Se încorporează uşor albuşurile bătute spumă, făina cernută cu praful de copt şi migdalele tocate.

Pasul 3
Miniformele de guguluf se ung cu unt, se tapetează cu pesmet şi se umplu cu aluat. Se pun deasupra câte trei felii de prune şi se aşază formele pe o tavă.

Pasul 4
Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute. Se scot din forme şi se lasă să se răcească pe un grătar.

Pasul 5
Se spală prunele, se scot sâmburii şi se taie bucăţi mici. Se toarnă vinul într-o cratiţă, se adaugă zahărul, sucul şi coaja rasă de portocală. Se adaugă prunele şi se lasă la fiert, la foc mic.

Pasul 6
Când prunele s‑au înmuiat şi vinul a scăzut la jumătate, se pune totul în blender şi se mixează. Se toarnă sosul fierbinte pe minigugulufuri şi se servesc cu felii de migdale şi
de prune.

sursa foto: ImageFood