FOTO Pateuri cu brânză şi ciuperci

pateuri cu branza si ciuperci jpeg

Acest aluat aşa de pretenţios şi de delicat îşi are rădăcinile în bogata bucătărie franţuzească. Prin anii 1800, bucătarul unui cunoscut nobil francez încerca să frământe aluatul pentru o tartă, dar era mereu chemat de stăpânul lui. Aşa că, după ce l-a împăturit şi frământat de vreo patru ori, a reuşit să-l aşeze în tavă şi să pregătească o prăjitură. Surpriza a fost că, atunci când a scos-o din cuptor, aceasta avea aspectul foitajului pe care-l cunoaştem astăzi. Acum, acest aluat delicat este cunoscut în lumea întreagă şi este folosit atât pentru antreuri sărate, cât şi pentru tot felul de tarte şi prăjituri. Prepară şi tu aceste pateuri cu brânză şi ciuperci.

Pateuri cu brânză şi ciuperci - Ingrediente

400 g ciuperci 200 g ardei gras roşu 2 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel verde 40 g unt sare piper 170 g caşcaval 120 ml smântână 1 lingură muştar 800 g aluat de foitaj 1 ou

Pateuri cu brânză şi ciuperci - Mod de preparare

Se curăţă ciupercile şi ardeii şi se taie mărunt. Se încălzeşte untul într-o tigaie şi se adaugă usturoiul tocat mărunt şi ciupercile.

image

Se adaugă ardeii şi se lasă până scade zeama. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se pune pătrunjelul tocat mărunt.

image

Se rade caşcavalul (se opresc 50 g) şi se amestecă cu smântâna şi muştarul. Se întinde aluatul de foitaj dezgheţat într-o foaie şi se taie 24 de cercuri de circa 10 cm în diametru.

image

Se împarte crema cu caşcaval pe mijlocul a 12 cercuri. Se pune deasupra cremei cu caşcaval din amestecul cu ciuperci şi se presară puţin caşcaval.

image

Se ung marginile celor 12 cercuri cu ou bătut şi se acoperă cu celelalte 12 cercuri. Se presează cu o furculiţă marginile pentru a se lipi bine.

image

Se ung pateurile cu ou bătut, se presară cu puţin caşcaval şi se aşază într-o tavă cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul preîncălzit la 190° C timp de 25-30 de minute, până devin aurii.

image