FOTO Pui Kiev. Reţeta clasică

6 shutterstock 617918762 jpg jpeg

Deşi această reţetă clasică de pui Kiev se prepară mai ales în bucătăriile din Ucraina, se crede că, de fapt, îşi are originile undeva prin Rusia. Asta nu înseamnă însă că nu poate fi la fel de delicioasă şi pregătită într-o bucătărie românească. În crema de unt, mai poţi amesteca tarhon, cimbru sau busuioc, însă nu trebuie să lipsească zeama de lămâie, sarea şi piperul. Poţi folosi în loc de pesmet firimituri de pâine neagră sau integrală. Prăjeşti pâinea în cuptor, apoi o zdrobeşti.

Pui Kiev. Reţeta clasică - Ingrediente

8 bucăţi piept de pui

225 g pesmet

75 g caşcaval răzuit

5 ouă bătute

100 g făină

1 vârf cuţit boia dulce

sare

ulei pentru prăjit

4 căţei usturoi

2 linguri pătrunjel tocat

200 g unt

zeama de la ½ lămâie

Pui Kiev. Reţeta clasică - Mod de preparare

Pisezi usturoiul. Îl pui într-un bol, împreună cu pătrunjelul, untul şi zeama de lămâie şi amesteci bine până când obţii o cremă.

pasul 1
pasul 1

Aşezi fiecare felie de piept de pui pe suprafaţa de gătit şi, cu multă grijă, tai buzunăraşe în care vei introduce compoziţia cu usturoi.

pasul 2
pasul 2

Într-un bol, amesteci pesmetul cu caşcavalul, iar în alt recipient, baţi ouăle. În al treilea castron, amesteci făina cu boia şi sare. Înmoi pieptul de pui mai întâi în făină,

apoi în ou şi la final în pesmet.

pasul 3
pasul 3

Prăjeşti în ulei bucăţile de pui 2-3 minute pe fiecare parte, după care le pui într-o tavă şi le laşi la cuptor aproximativ 30 de minute. Le serveşti tăiate în felii sau în jumătate.

pasul 4
pasul 4