FOTO Rotiţe cu cacao

IF89698 jpeg

Un desert foarte jucăuş din punct de vedere al gustului, dar şi vizual, perfect pentru pitici. Iar dacă îi implici şi pe cei mici în prepararea lui, le va plăcea şi mai mult.

Ingrediente

2 pachete unt 1 kg făină 300 g zahăr pudră 4 ouă 4 linguri cacao 1 esenţă rom 1 esenţă vanilie 1 esenţă portocale sare

Mod de preparare

Pasul 1

Untul moale, împreună cu ouăle, zahărul pudră, sarea şi făina se amestecă şi se frământă un aluat omogen, care se împarte în două părţi egale. O parte se amestecă cu cacaua şi cu esenţa de rom, iar cealaltă parte cu esenţele de vanilie şi de portocale. Se lasă la rece 30 de minute.

image

Pasul 2

Ambele bucăţi de aluat se împart în două. Dintr-o parte din cel alb se formează un sul, iar cealaltă se întinde într-o bucată de circa 30 centimetri lungime şi 10 lăţime. Cele două bucăţi de aluat maro se întind la fel precum foaia albă.

image

Pasul 3

Din două aluaturi întinse (unul alb şi unul maro) se taie câte şapte fâşii pe lungime. Pe masa de lucru se lipesc o fâşie albă, una maro şi tot aşa până se termină toate.

image

Pasul 4

Bucata de aluat maro rămasă se aşază prima. Apoi, peste ea se pune cea din fâşii, iar la mijloc sulul de aluat alb. Se rulează astfel încât aluatul maro să îmbrace perfect interiorul ruladei.

image

Pasul 5

Se taie ruloul rondele şi acestea se coc într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, timp de 20 de minute, până se rumenesc puţin.

image

sursa foto: Image Food