FOTO Ruladă cu prune

IF106978  CU PATH jpeg

Aşa cum te-am obişnuit, încercăm în fiecare număr al revistei să-ţi oferim reţete care mai de care mai interesante. Am ales o ruladă cu prune. Uşor de făcut, dar şi mai uşor de mâncat.

Ingrediente

800 g prune 2 pachete zahăr vanilat 50 g amidon 200 g brânză de vaci 150 g zahăr 60 ml lapte 50 ml ulei 1 vârf de cuţit sare coaja de la o lămâie 300 g făină 1 pachet praf de copt 3 linguri nucă măcinată 30 g miere 50 alune tocate

Mod de preparare

Pasul 1

Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le pui la scurs. Le pui într-o oală, adaugi 100 g de zahăr, zahărul vanilat şi laşi să fiarbă 10 minute din momentul în care fierbe.

image

Pasul 2

Dizolvi amidonul cu o cantitate mică de apă, îl adaugi peste prune şi mai fierbi câteva minute. Laşi să se răcească, după care le mixezi.

image

Pasul 3

Amesteci brânza de vaci cu 50 g de zahăr, laptele, uleiul, sarea şi coaja de lămâie rasă. Pui făina, praful de copt şi nuca. Frămânţi un aluat potrivit de tare.

image

Pasul 4

Scoţi aluatul, îl întinzi pe o planşetă presărată cu făină, îl pliezi şi-l dai la rece 10 minute. Repeţi această procedură încă de două ori.

image

Pasul 5

În cele din urmă, întinzi aluatul într-un dreptunghi de 50x30 cm. Întinzi umplutura de prune şi rulezi strâns, pe lung.

image

Pasul 6

Ungi şi tapetezi cu hârtie de copt un vas termorezistent rotund. Pui rulada în vas sub formă de melc. O coci în cuptorul încins 45-50 de minute.

image

Pasul 7

După 10-15 minute, scoţi forma, ungi bine cu miere şi presari alune tocate. Laşi să se răcească şi o tai porţii.

image

sursa foto: Image Food