FOTO Supă de varză cu cârnaţi

supa de varza cu carnati jpeg

Poţi păstra varza pentru această supă de varză cu cârnaţi timp de 10 zile la frigider. Crudă, este mai hrănitoare dar asta nu înseamnă că nu o poţi prepara în diverse mâncăruri. Varza verde are de trei ori mai mult calciu metabolizabil decât laptele de vacă. 80 g de varză acoperă necesarul zilnic mediu al unui adult.

Supă de varză cu cârnaţi - Ce ai nevoie

1/2 căpăţână mică de varză albă 3 cartofi mari 2 cepe 5 linguri untură 1/2 linguriţă chimen 2 linguri boia dulce 2 cuburi concentrat de supă 3 frunze dafin 6 boabe piper negru 2 linguri făină 2 cârnaţi picanţi 1 lingură ulei sare oţet

Supă de varză cu cârnaţi - Mod de preparare

Se topesc două linguri de untură în oala în care se face supa şi se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă frunzele de dafin, boabele de piper şi se lasă până se înmoaie.

image

Se adaugă peste ceapa călită chimenul, boiaua de ardei şi se lasă un minut. Se adaugă apă şi se dă în clocot.

image

Se pune în oală varza tăiată fâşii, cartofii tăiaţi cubuleţe, cuburile de supă concentrată şi se lasă să fiarbă până când legumele se înmoaie.

image

Se topeşte untura rămasă şi se căleşte făina. Se adaugă în supă şi se mai lasă să fiarbă 10 minute.

image

Se taie cârnaţii pe lung, iar apoi felii. Se prăjesc într-o lingură de ulei încins, se pun în supă şi se condimentează cu sare şi oţet, după gust.

image