FOTO Tort aperitiv

tort aperitiv jpeg

Evită pâinea cu făină albă (rafinată), pentru că prin procesare pierde fibrele şi devine doar o sursă de calorii, datorită miezului bogat în amidon. Alege o pâine din făină neagră, integrală sau din graham, pentru că este bogată în fibre, vitamine şi substanţe minerale. Să fii atent când cumperi pâine neagră sau graham! Nu orice pâine care este mai închisă la culoare are în compoziţie cereale integrale. De multe ori, culoarea este dată de adaosul de coloranţi. Ca să fii sigur că iei un produs de calitate, citeşte eticheta cu informaţii nutritive.

Ingrediente

400 g pâine rotundă graham 100 g unt 150 g şuncă presată 100 g salam uscat 60 g chorizo 10 măsline verzi 8 măsline negre 600 g cremă uşoară de brânză 200 g caşcaval tare 8 linguri smântână boia iute boia dulce sare piper 1 legătură de pătrunjel 1 salată verde creaţă

Mod de preparare

Îndepărtezi cu cuţitul coaja unei pâini rotunde graham, astfel încât să dai o formă frumoasă miezului, ca de tort. Începi mai întâi cu capacul, apoi tai toată coaja. Împarţi, la final, pâinea în trei felii.

image

Pentru una dintre umpluturi, mixezi într-un vas 50 g de unt cu 200 g cremă de brânză şi 3 linguri de smântână, apoi laşi deoparte. Tai mărunt şunca presată, salamul uscat şi chorizo. Adaugi în compoziţia de brânză boia dulce şi iute, după gust, potriveşti de sare şi piper, iar la final încorporezi mezelurile mărunţite.

image

În alt vas amesteci 50 g de unt cu 400 g cremă de brânză şi 5 linguri de smântână. Tai fideluţă caşcavalul, apoi toci mărunt măslinele verzi, negre şi verdeaţa. Adaugi totul în crema de brânză, presari sare şi piper după gust şi amesteci până se omogenizează ingredientele.

image

Ungi prima felie de pâine cu o parte din pasta de brânză cu măsline. Pe cea de-a doua o acoperi cu crema cu mezeluri. La final, îmbraci tortul în pasta de brânză cu măsline rămasă şi decorezi cu verdeaţă, după preferinţă. Dai la frigider o jumătate de oră, apoi serveşti.

image