FOTO Vinete umplute cu carne şi orez

Şi săţioase şi gustoase, aceste vinete umplute cu carne şi orez sunt absolut cuceritoare, Inspirată din bucătăria portugheză, această reţetă nu a rezistat nici gospodinelor românce şi şi-a făcut loc pe mesele lor.
Vinete umplute cu carne şi orez - Ingrediente
2 vinete mari sau 4 mici 8 linguri ulei de măsline 2 cepe mari 400 g carne tocată amestec 800 g roşii 4 căţei de usturoi 1 lingură zahăr 1 vârf cuţit de cimbru 1 lingură busuioc verde 100 g brânză feta 200 g orez cu bob lung fiert 2 ouă 1 lingură pastă de tomate 100 g iaurt 1 ceapă roşie pentru decor mărar pentru decor sare piper
Vinete umplute cu carne şi orez - Mod de preparare
Se spală vinetele, se usucă şi se taie în jumătăţi. Se presară cu sare şi se lasă 30 de minute. Se ung cu ulei de măsline, se pun într-o tavă şi se coc circa 20 de minute. Se scobesc cu o lingură, lăsând pe margine o grosime de 2 cm.

Se toacă ceapa şi se înăbuşă în două linguri de ulei. Se adaugă carnea tocată şi se căleşte 5 minute. Se toarnă 100 ml apă, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se fierbe
15 minute. Se lasă să se răcească.

Roşiile decojite se taie cubuleţe, usturoiul în felii şi se călesc în ulei, cu zahărul, 10 minute. Se condimentează cu busuioc, cimbru şi sare.

După ce s-a răcit carnea, o amesteci cu brânza mărunţită, cu orezul fiert, ouăle, pasta de tomate şi iaurtul. Apoi se mai adaugă în amestecul de carne miezul de vinete tocat şi se omogenizează cât mai bine.

Se umplu vinetele cu amestecul obţinut, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor 20 de minute. Se servesc cu garnitură de roşii coapte, sos de roşii, rondele de ceapă roşie şi mărar.
