Friptur─â haiduceasc─â de porc

friptura haiduceasca de porc jpeg

Vrei o mas─â ca a haiducilor de s─ârb─âtori? Atunci nu rata aceast─â re┼úet─â de friptur─â haiduceasc─â de porc, care merge la fel de bine ┼či pentru carnea de miel, pentru cine o prefer─â.

Iat─â ingredientele necesare pentru Friptur─â haiduceasc─â de porc:

- 1,5 kg de piept de porc, o bucată întreagă, de preferat

- 1 kg de cartofi

- condimente: sare, piper, boia, chimen

Cum se prepar─â Friptur─â haiduceasc─â de porc:

Se preg─âte┼čte ├«n primul r├ónd carnea, care trebuie s─â stea la macerat. O bucat─â de piept de porc este excelent─â, poate fi o bucat─â potrivit─â, s─â nu fie nici prea slab─â, nici prea gras─â, pentru un gust irezistibil. O bucat─â potrivit─â de carne va fi extrem de fraged─â ┼či de bun─â, mai ales dac─â st─â mai mult la cuptor. Aceast─â friptur─â haiduceasc─â trebuie s─â stea cam 2 ore, dar nu este problem─â, asta o face at├ót de fraged─â ┼či de bun─â. Friptura haiduceasc─â trebuie s─â fie fraged─â, rumenit─â ┼či f─âcut─â bine, c─âci este vorba de carne de porc.

Dup─â ce se spal─â bine bucata de carne, se ┼čterge cu ┼červe┼úele de buc─ât─ârie ┼či se pune ├«ntr-o tav─â ├«nc─âp─âtoare, unde s─â poat─â intra ┼či cartofii. Dup─â ce se spal─â, carnea se freac─â bine cu sare grunjoas─â, se pipereaz─â cu piper proasp─ât m─âcinat, se pune chimen ┼či boia dulce pudr─â. Dup─â aceea, ca s─â ias─â c├ót mai bun─â, se pune friptura la rece ├«n frigider ca s─â se macereze ┼či s─â se ├«ntrep─âtrund─â aromele bine. Se acoper─â tava cu folie de aluminiu ├«nainte de a se l─âsa la rece. Dac─â nu este timp de macerat, nu este problem─â, friptura va ie┼či la fel de bun─â.

Se ├«ncinge cuptorul, apoi se pun 2 c─âni de ap─â peste carnea macerat─â. Se acoper─â cu folie de aluminiu ┼či se bag─â la cuptor pentru o or─â. ├Än acest timp, se preg─âtesc cartofii. Se cur─â┼ú─â, se spal─â ┼či se taie pe jum─âtate, apoi se s─âreaz─â. Dup─â o or─â, se scoate friptura ┼či se a┼čaz─â frumos cartofii. Se mai pune o can─â de ap─â, se trage folia de aluminiu ┼či se mai las─â o jum─âtate de or─â la cuptor.

Dup─â aceea, se scoate tava, se ung friptura ┼či cartofii cu sosul l─âsat ┼či se mai las─â jum─âtate de or─â, f─âr─â folie, s─â se rumeneasc─â. La final se scoate friptura rumen─â ┼či fraged─â, care se serve┼čte cu o salat─â verde sau salat─â de ardei cop┼úi cu mujdei. Sau pur ┼či simplu cu mujdei simplu.Poft─â bun─â!



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Cl─âtite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet ra╚Ť─â fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg