Friptură la grătar, cu cartofi copţi FOTO

Ai nevoie de doar 15 minute pentru toate pregătirile necesare şi de 60 de minute pentru coacere. Acum că ţi-am dezvăluit primele lucruri esenţiale, află cum ar trebui să arate friptura la grătar perfectă
Friptură la grătar, cu cartofi copţi - Ingrediente (2 porţii)
2 cartofi mari 400 g carne (file de porc) 2 crenguţe de cimbru 2 crenguţe de rozmarin 2 căţei de usturoi 10 g ceapă verde sau arpagic 300 g smântână 1 lămâie sare piper ulei de măsline pentru marinat unt, pentru servire
Friptură la grătar, cu cartofi copţi - Mod de preparare
Încingi cuptorul la 60 de grade Celsius. Încingi grătarul. Înveleşti cartofii în folie de aluminiu şi îi pui pe grătar aproximativ 1 oră. Îi întorci la fiecare 20 de minute, pentru a te asigura că se vor coace uniform.

Torni puţin ulei de măsline pe ambele laturi ale fripturii şi condimentezi cu rozmarin şi cimbru. Adaugi căţeii de usturoi pisaţi şi găteşti friptuea în cuptor, aproximativ 15-20 de minute. Scoţi carnea, dai condimentele la o parte şi o pui pe grătarul încins aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, apoi o laşi deoparte aproximativ 5-10 minute.

Între timp, toci ceapa verde cât mai fin.

Apoi combini smântâna cu ceapa tocată, coaja de la o lămâie şi adaugi sucul de la o jumătate de lămâie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi serveşti alături de cartofii copţi şi de friptura la grătar.
